1

In English

Unelmia järvinäköalalla -omakotitalonäyttely Toivakassa 28.6.-7.7.2013

Petäjäveden kunnan, Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy:n ja alueen rakentajien kanssa alkujaan kehitetty keskisuomalainen omakotitalonäyttely-konsepti saa ensi vuonna jatkoa Toivakassa. Toivakan kunta järjestää omakotitalonäyttelyn Saarisen rannassa noin yhden kilometrin päässä kunnan keskustasta. Alue sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä uuden nelostien varrella.
 
Toivakan kunta haluaa edistää asumisen laatua, mikä näkyy muun muassa omakotitalonäyttelyn tonttien reilussa koossa, luonnon läheisyydessä, asukkaiden vaikutusmahdollisuuksissa asuinympäristöönsä sekä hyvissä kulkuyhteyksissä. Näyttelyn 20 tontista omarantaisia on kolme ja tonttien pinta-alat ovat noin 1400 – 2900 neliömetriä. Näyttelyalueen tonteista yksi on varattu rivitalolle ja alueella on lisäksi venevalkama. Kunnallistekniikka on valmis, joten alueelle pääsee heti rakentamaan. Tavoitteena on tehdä näyttelystä myös kiinnostava kävijäkohde.

– Omakotitalonäyttely on kansallisesti näkyvä tapahtuma sen lisäksi, että Suomen parhaaseen matkailu- ja loma-aikaan se tavoittaa koko Keski-Suomen. Tuleva Toivakan tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden rakentajille ja tuotteille olla esillä Keski-Suomessa. Näyttelyn teemat perustuvat maaseutumaiseen asumiseen järven rannalla. Alue on lisäksi lähellä hyviä paikallisia palveluja sekä Jyväskylää, kertoo Toivakan kunnanjohtaja Erkki Pyökkimies.
 
Näyttely on järjestetty hyvällä menestyksellä vuonna 2009 Petäjävedellä ja vuonna 2011 Kangasniemellä.
 
– Toivakan omakotitalonäyttely on osa Jykesin omistamaa omakotitalonäyttely-konseptia, jossa on mahdollisuus tuoda esille uusia tuotteita ja rakentamista yhteistyössä alueen yrittäjien ja rakentajien sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa, sanoo kehittämispäällikkö Matti Paatola Jykesistä.
 
Pääyhteistyökumppanina Toivakassa on Keski-Suomen Osuuspankki, joka tarjoaa tuleville asukkaille kokonaisvaltaisen palvelupaketin. Asiakkaalla on yhdellä neuvottelukerralla mahdollisuus sopia vanhan asunnon myynnistä sekä uuden rahoittamisesta ja vakuuttamisesta. Myyntijohtaja Timo Kalmarin mukaan pankki haluaa konkreettisesti edistää paikallisena ja maakunnallisena pankkina koko toimialueensa hyvinvointia ja toimintaedellytyksiä.
 
– Juuri tämän kaltaisten yhteisten ponnistelujen avulla, kuten Toivakan pientalonäyttely, pystymme olemaan aidosti kumppanina niin perheille kuin yritysyhteistyökumppaneillemmekin, Kalmari sanoo.
 
Toivakasta muodostui nelostien uudistamisen jälkeen entistä mielenkiintoisempi asuinpaikka. Nelostien uudistaminen nopeutti liikkumista Jyväskylään päin, jossa moni toivakkalainen käy työssä. Moni perhe on valmis käyttämään työmatkaan aikaa puoli tuntia tai enemmänkin saadakseen kotinsa rauhalliseen ja turvalliseen ympäristöön. Kalmarin mielestä Toivakka on juuri tällainen paikka.
 
Ensimmäisten joukossa tonttivarauksia näyttelyalueelta on tehnyt Muurametalot Oy, jolla on hyvät kokemukset jo kolmesta keskisuomalaisesta omakotitalonäyttelystä.
 
– Haluamme olla mukana edistämässä seutukuntien kasvua tarjoamalla suomalaista vaivatonta, muuttovalmista rakentamiskonseptia. Toivakan omakotinäyttely on suomalaista asumista parhaimmillaan lähellä palveluja, mutta väljästi upealla paikalla, perustelee projektipäällikkö Kari Lahtinen Muurametaloilta.
 
Lisätietoja näyttelystä ja muista yhteistyömahdollisuuksista osoitteessa:

http://www.omakotitalonayttely.toivakka.fi/

 

Takaisin

Valitse arkistovuosi

2011 Jyväskylän seudun kehittämisyhtiö Jykes Oy - Kaikki oikeudet pidätetään